Humanisering van intensive care, een gezamenlijk belang (FCIC)

“Mooie muziek waar zij een tijdje van genoten heeft. Uw Cd gebruik ik nu voor de moeilijke momenten.”

AWP-20140417_Open Space00105

Open Spaces 2015

De stichting FCIC (Family & Patient Centered Intensive Care) organiseerde op 14 april jl. voor de tweede maal een open space, deze keer op Kasteel de Vanenburg in Putten. Steeds meer worden we ons bewust van de impact die een ic-opname heeft op de patiënt en diens naasten. Deze dag is voor  verpleegkundige tot medisch ethicus, voor maatschappelijk werker tot ervaringsdeskundige, voor paramedicus tot intensivist.

Net als op de eerste open spaces in 2015, was Karima dit jaar weer aanwezig en verzorgde zij op de vleugel de muziek. Dat muziek invloed heeft bewees de belangstelling.

Karima: “Uit persoonlijk ervaring weet ik wat de invloed is van ontspannende muziek. Onlangs ontving ik deze lieve en ontroerende bedankmail van een moeder, wiens dochter vaak op de IC heeft gelegen. Eerst heeft zij de ouno Cd gebruikt voor haar dochter en nu voor haarzelf in de rouw periode die ze nu doormaakt.

 

“Enige jaren geleden hebben wij voor onze dochter uw rustgevende cd aangeschaft. Mooie muziek waar zij een tijdje van genoten heeft. Onze lieve dochter is echter in januari van dit jaar, na een zwaar leven bij ons thuis overleden. Wij zijn ervan overtuigd dat zij nu gelukkig kan zijn in de hemel. Uw Cd gebruik ik nu voor de moeilijke momenten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *